2 mai 2015

Avantajele utilizarii uleiului de struguri

Uleiul de struguri este extras din semintele strugurilor, in special a celor de vin. Deoarece semintele sunt lasate deoparte ca parte a procesului de fabricare al vinului, extragerea si vanzarea acestui ulei poate fi o activitate colaterala foarte profitabila. In secolul 20, acest produs a inceput sa fie procesat in volum mai mare, la inceput in Statele Unite ale Americii si Europa. In zilele noastre, exista foarte multe magazine care comercializeaza ulei de struguri pentru multiple aplicari.

Deoarece fiecare samanta contine o cantitate mica de ulei esential, acest produs este de obicei extras printr-un proces chimic. Extractia prin procedee chimice nu are nici un impact asupra gustului insa fac acest produs destul de ieftin pentru oamenii care doresc sa-l cumpere. Este un compus deschis la culoare cu un iz de nuca. Este polisaturat si contine componenti benefici cum este acidul linoleic.

Ulei de struguri pentru cosmetica si gastronomie


Exista doua utilizari de baza pentru acest ulei de struguri si anume utilizari in domeniul cosmetic si culinar. Atunci cand folositi acest ulei pentru gatit, asigurati-va ca acesta este marcat clar ca este destinat pentru prepararea mancarii. Anumite derivate cosmetice din acest produs sunt stabilizate cu chimicale care nu sunt potrivite pentru consum. Asemeni altor uleiuri, si acesta trebuie pastrat intr-un loc intunecat si rece pana cand este utilizat, mai ales in cazul in care nu a fost stabilizat. Pentru oamenii care il folosesc mai rar, frigiderul este cel mai bun loc.

Ulei de struguri


Atunci cand se foloseste in mancaruri, produsul are numeroase utilizari. Are un punct de fumegare foarte ridicat asa ca foarte multa lume il foloseste pentru prajit. Poate fi folosit si la salate si sosuri deoarece nu se separa atunci cand se prepara maioneza. Gustul sau este destul de neutru ceea ce permite pastrarea gustului natural al mancarii. El poate fi condimentat cu ardei sau ierburi aromate.

Atunci cand vine vorba de produsele cosmetice precum cele de pe CosmeticeBIO, uleiul de struguri este folosit pe scara larga. Este foarte des combinat cu alte uleiuri pentru a face ulei de masaj deoarece aluneca bine pe piele si are efect de hidratare. De asemenea, ajuta la repararea tenului si are usoare calitati antiseptice. Unele companii folosesc acest produs ca un conservant natural pe termen scurt al produselor de corp in timp ce altii il integreaza cu creme hidratante, creme de protectie solara si alte produse.


Uleiul de struguri are cateva beneficii importante asupra sanatatii. El este o sursa buna de acizi grasi esentiali si vitamina E. Multe din beneficiile acestui produs pot fi puse pe seama prezentei nutrientilor de baza.  Produsul poate sa intareasca si sa repare capilarele deteriorate sau sparte si alte vase de sange. Acest lucru imbunatateste circulatia si amelioreaza boli precum hemoroizii. El are si proprietati antiinflamatorii si poate oferi tratament impotriva artritei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu